Levering: 1-5 dage | Fri fragt over 500 kroner | Hent evt. i fysiske butikker|Tlf: 2579 5801 | Mail: kundeservice@odense-isenkram.dk

Kay Bojesen

Kay Bojesen var sølvsmedemester hos Bing & Grøndahl København fra 1913. I 1933 oprettede han et nyt værksted for sølv- og træarbejde samt legetøj i København under firmanavnene Kay Bojesens Sølvsmedje og Kay Bojesens Modeller. Sidstenævnte firma blev kongelig hofleverandør i 1952 og er det stadig den dag i dag.

Kay Bojesens værker og stil

Kay Bojesen værdsatte enkelhed og brugbarhed. Hans sølvbestik Grand Prix blev prisbelønnet og bestikket er i dag relanceret i mat og poleret stål. Kay Bojesen var især kendt for design og legetøj i træ. Aben fra 1951 er nok den mest folkekære af hans figurer, men også hans livgarder, elefanten, hesten, fuglene og turtelduerne er at finde i mange hjem. Kay Bojesen designede også børnemøbler og gyngeheste. Flere af hans designs er ikke i produktion og sælges derfor til høje priser på auktion.

Rosendahl og Kay Bojesen

Rosendahl Design Group købte i 1990 rettighederne til produktion, markedsføring og salg af Kay Bojesens livgardere og trædyr. Sølv og stål produceres og forhandles af Kay Bojesens yngste barnebarn.

Der blev ikke fundet nogle varer, der matcher dit valg.

Go to Top